دكتر" عباس كبریایی زاده " روز چهارشنبه در حاشیه نمایشگاه بین الممللی "ایران مد" افزود:بر اساس برآوردهای صورت گرفته،سهم داروهای تقلبی در دنیا بین پنج تا ۱۰درصد افزایش یافته كه تولید و فروش آنها متوجه داروهای "براند" و "ژنریك" است.
وی كه در این همایش با عنوان " رویكردهای نوین در صنایع دارویی دنیا" سخنرانی كرد،گفت: تعداد داروهای تقلبی كشف شده دردنیا از ۵۵۷مورد در سال ۲۰۰۴به ۷۸۱مورد در سال ۲۰۰۵رسید كه رشد ۴۰درصدی را نشان میدهد.
كبریایی زاده افزود:حوادث مرتبط با داروهای تقلبی در سال ۲۰۰۴حدود ۶۷ مورد و در سال ۲۰۰۵حدود ۸۹مورد بود كه در واقع نشانگر رشد ۳۲درصدی است.
وی همچنین رشد تولید داروهای جدید در حوزه بیوتكنولوژی را ۱۶درصد و در حوزه آنكولوژی را ۱۸درصد ذكر كرد و اظهار داشت:این در حالی است كه متوسط رشد جهانی مصرف دارو شش درصد بوده است.
مدیرعامل شركت داروسازی اسوه با اظهار این كه " بیش از ۵۰درصد داروهای كشف شده جدید كه در مرحله انجام مطالعات هستند، منشا بیولوژیك و بیو- تكنولوژیك دارند"،افزود:در حال حاضر بیش از ۱۳نوع فرآورده بیوتكنولوژیك (دارو واكسن ) در دنیا مصرف میشود كه عمدتا در ۱۰سال اخیر تولید و مطرح شدهاند.
وی گفت:هم اكنون بیشترین توجه بخشهای تحقیق و توسعه به بیماریهای سرطان، عفونی، ایمنی و سیستم اعصاب مركزی است.
كبریایی زاده در خصوص وضعیت بازار جهانی دارو نیز گفت: این بازار از ۳۲۰میلیارد دلار در سال ۲۰۰۰میلادی به حدود ۷۰۰میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸خواهد رسید.
وی از گسترده شدن بازار داروهای ژنریك خبر داد و افزود: بازار این داروها از حدود ۲۰میلیارد دلار در حال حاضر به حدود ۶۴میلیارد دلار طی هشت سال آینده خواهد رسید.
كبریایی بیشترین سهم بازار دارویی جهان را در اختیار آمریكا دانست و اظهار داشت:آمریكا هم اكنون حدود ۴۸تا ۵۴درصد بازار دارویی دنیا را در اختیار دارد.
وی افزود: ۲۷درصد از این بازار نیز در حال حاضر در اختیار اروپا است.
مدیرعامل شركت داروسازی اسوه گفت:به طول كلی هم اكنون ۵۰درصد از بازار دارویی جهان در اختیار ۲۰شركت داروسازی بزرگ است.
كبریایی همچنین در سخنرانی خود به وضعیت تولید دارو در كشورهایی آسیایی نیز اشاره كرد و افزود: هم اكنون كشور هند چهارمین تولیدكننده دارو در جهان محسوب میشود.
نظر شما